Papanasi prajiti

de katty in Dulciuri, 8 Oct 2020 | 1463 vizualizari

 

De fapt acestia sunt niste minipapanasi,asa, mai de dieta, sa para ca mananci 2 papanasi care abia fac cat unul normal.

 

INGREDIENTE

  • 275 gr branza proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina+ pentru presarat blatul
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana fermentata si dulceata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti:

Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia.
Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios.
Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8 mm.
Cu o cana sau o forma rotunda decupam cercuri(largimea gurii paharului trebuie sa fie in functie de cat de mari vrem sa fie papanasii).
Cu un dui facem o gaura in mijloc.
Aluatul care ramane intre cercuri il strangem , il intindem sub forma de sul si taiem tot atatea bucati cate cercuri avem.Fiecarei bucatica ii dam forma de minge.
Coacem pe rand papanasii in ulei incins.
Scoatem papanasii pe hartie absorbanta.
Servim papanasii cu dulceata (de preferat de afine) si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

madi_marin 1

09.10.2020, 10:26

Foarte buni!

Rahela Velicu 1

09.10.2020, 10:30

Gherca Daniela 1

09.10.2020, 19:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti