Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine

de Sidy in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 3346 vizualizari

 

Un desert traditional romanesc , foarte usor de facut , pufos si tare, tare gustos. Am putea spune ca este unul din desertul copilariei noastre, nu ???

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • pentru ornat
  • gem de afine si de visine
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine:

Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele, le framantam bine de tot .


Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget.


Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti.


Asa fierbinti, servim cate doi papanasi cu smantana si dulceata alaturi.


Daca doriti , papanasii pot fi pudrati cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

21.06.2012, 19:51

Ella Carla 1

21.06.2012, 20:02

imi plac la nebunii papanasi,dar ii mananc mai rarut(ca-i mai dragut)

Sim0na 1

21.06.2012, 20:08

Preferatii mei!! Din pacate n-am mai papat de mult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-placinta pufoasa cu branza