Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese

de Tabita _ in Prajituri, 17 Mar 2019 | 2735 vizualizari

 

Pentru ca tuturor ne plac papanasii, m-am hotarat sa ii fac si eu. Sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg branza dulce de vaci mai grasa
  • 600 g faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • esenta de portocala
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 250 g smantana
  • 200 g dulceata de cirese
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese:

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa.
Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale.
Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina putin cate putin pana am obtinut un aluat putin lipicios.
Am lasat aluatul sa se odihneasca 10 minute, dupa care am inceput sa formez papanasii.
Am format papanasii ajutandu-ma de putina faina.
Intr-o tigaie mai incapatoare, am pus uleiul la incins si i-am prajit cam 5 minute la foc mediu.
Apoi i-am scos pe hartie absorbanta.
Am inceput apoi sa-i decorez.
Peste fiecare inel am pus smantana si din loc in loc dulceata. Apoi am pus biluta si inca putina dulceata si putina smantana.
Mie mi-au iesit 16 papanasi.
Pot iesi 12-16 in functie de marime.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alta dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cheesecake