Reteta de preparare a papanasilor O reţetă a copilăriei...poate o revizitaţi.
Reteta de preparare a papanasilor
Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o planşetă sau foaie de plastic presărată cu făină.Se dă formă rotundă, apoi se turteşte ca la chiftele(grosime cam de 1 cm).
În tigaie înfierbântată bine(cam 5 minute, goală), se pun 2 linguri de ulei, se înfierbântă un minut, apoi se pun papanaşii. Se prăjesc până se rumenesc pe o parte, apoi se întorc. Când sunt prăjiţi pe ambele părţi, se servesc fierbinţi cu zahăr vanilat şi putin iaurt sau smântână alături. Cine vrea poate pune dulceaţă.
1
Cine doreşte îi poate face fierţi, dar atunci se mai adaugă şi griş în compoziţie.
2
Mare grijă când ii întoarceţi.