Papanasi pufosi

de susu in Prajituri, 26 Dec 2009 | 24858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • Esenta de rom cateva picaturi
  • 1 vf cutit bicarbonat
  • 200 g faina
  • Coaja de portocala rasa
  • Smantana
  • Dulceata 
  • Nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi pufosi:

Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de portocala. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn.



Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra. Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsuni si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de affine sau prune e cea mai potrivita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi pufosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

26.12.2009, 19:20

Sunt preferatii mei, desi acum sunt o gramada de dulciuri in casa, as da o parte din ce am pe o portie de papanasi!

BuniMaria 1

27.12.2009, 11:36

sint foarte apetisanti

violet88 1

02.04.2012, 18:16

cei moldovenesti sunt deliciosi.sunt usor de facut.ingrediente sanatoase si destul de ieftine.mie imi plac cu smntana subtire si dulceata dezmeura.un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert - Papanasi cu smantana si dulceata de afine