Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6402 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Papanasi
  • 12 prune uscate 
  • 50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr gris
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 galbenus 
  • 60 gr faina
  • Pesmet
  • 200 gr pesmet 
  • 100 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate:

Reteta de preparare a papanasilor

Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.
Se bate untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.
Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.
Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine