Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Am văzut această rețetă la Madi și la Merișor și am împrumutat de la fiecare câteva idei și a ieșit un papricaș delicios. Vă invit și pe voi la o porție! ;)
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.
În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii copţi tăiați fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea. Torni compoziția într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute.
Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o ciulama mai groasă.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la cuptor, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola