Parfe tricolor cu nuca si alune

de Ina in Dulciuri, 24 Apr 2010 | 11567 vizualizari

 

Nu face ace de gheata ! Consistenta este cremoasa si nu se amesteca fazele intre ele.
Reteta mi-a fost publicata in revista "practic in bucatarie" - nr. 7/ 2007

 

INGREDIENTE

  •  3 vase mai mari (cca. 3 litri  fiecare),
  •  9 oua,
  • 250 g. zahar,
  • 500 ml. frisca lichida,
  • 3 pliculete cu zahar  vanilinat sau o esenta vanilie
  • 3 lingurite cu nes,
  • 3 lingurite cu cacao,
  • 1 fiola esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe tricolor cu nuca si alune:

In cele 3 vase se va prepara inghetata de vanilie, nes si cacao, astfel:


VASUL I: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu zahar vanilinat;


VASUL II: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu nes;


VASUL III: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 lingurite cu cacao si o fiola esenta de rom. ( este de preferat ca cele 3 lingurite cu cacao sa se adauge dupa ce se face spuma de albus, in caz contrar galbenusurile se intaresc, iar cacaoa nu se dizolva bine.)


Cele 9 albusuri se bat spuma cu 250g. zahar, iar spuma se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine.


Cei 500 ml. frisca lichida se bat bine, iar continutul se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine.


Se obtin astfel cele 3 tipuri de inghetata, care se aseaza in vasul care va fi dat la congelator in ordinea: III – II – I ( inghetata de cacao va fi la fundul vasului (pentru ca este mai grea), pe pat de alune, cea de nes la mijloc, iar cea de vanilie deasupra ).


Intre straturi punem alune si bucati de nuca prajita.


Ornam dupa preferinte cu fructe din gem, bucati de ciocolata, nuca prajita, alune....


Inghetata sa fie, ca pofta aveti sigur!!!!


 

TIPS-URI

1

Pentru 500 ml. frisca, cantitatea de oua se poate mari pana la maxim 15 ( cate 5 la fiecare culoare), avand grija sa mariti si cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe tricolor cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mamaieelena 1

21.05.2013, 17:34

buna inghetata ai facut Ina

Valclaudia 1

10.06.2013, 18:31

reisnaor_2006 1

18.06.2014, 11:51

felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu capsuni