Parfe tricolor cu nuca si alune

de Ina in Dulciuri, 24 Apr 2010 | 16000 vizualizari

 

Nu face ace de gheata ! Consistenta este cremoasa si nu se amesteca fazele intre ele.
Reteta mi-a fost publicata in revista "practic in bucatarie" - nr. 7/ 2007

 

INGREDIENTE

  •  3 vase mai mari (cca. 3 litri  fiecare),
  •  9 oua,
  • 250 g. zahar,
  • 500 ml. frisca lichida,
  • 3 pliculete cu zahar  vanilinat sau o esenta vanilie
  • 3 lingurite cu nes,
  • 3 lingurite cu cacao,
  • 1 fiola esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe tricolor cu nuca si alune:

 In  cele  3  vase  se  va  prepara  inghetata  de  vanilie, nes si cacao,  astfel:

VASUL I:     3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 pliculete cu zahar  vanilinat;

VASUL II:    3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 pliculete cu nes;

VASUL III:   3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 lingurite cu cacao  si  o  fiola esenta de rom. ( este  de  preferat  ca  cele  3  lingurite  cu  cacao  sa  se  adauge  dupa  ce  se  face  spuma  de  albus,  in  caz  contrar  galbenusurile  se  intaresc, iar  cacaoa  nu  se  dizolva  bine.)

Cele  9  albusuri  se  bat  spuma  cu  250g. zahar,  iar  spuma  se  imparte  in  mod  egal  in  cele  3  vase,  mixand  bine.

Cei  500 ml. frisca lichida  se  bat  bine,  iar  continutul  se  imparte  in  mod  egal  in  cele  3  vase,  mixand  bine.

Se  obtin  astfel  cele  3  tipuri  de  inghetata,  care  se  aseaza  in  vasul  care  va  fi  dat  la  congelator  in  ordinea:  III – II – I (  inghetata  de  cacao  va  fi  la  fundul  vasului (pentru  ca  este  mai  grea), pe pat de alune,  cea  de  nes la  mijloc,  iar  cea  de   vanilie  deasupra ). 

Intre straturi punem alune si bucati de nuca prajita.

Ornam dupa preferinte cu fructe din gem, bucati de ciocolata, nuca prajita, alune....

Inghetata sa fie, ca pofta aveti sigur!!!!

 

TIPS-URI

1

Pentru 500 ml. frisca, cantitatea de oua se poate mari pana la maxim 15 ( cate 5 la fiecare culoare), avand grija sa mariti si cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe tricolor cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse