Pariziene cu dovleac

de Andreea Caroline in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 2831 vizualizari

 

Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr dovleac curatat
  • 3 linguri zahar
  • 3 biscuiti simpli
  • 4 linguri ulei

In plus :

  • zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dovleac:

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .


Incepem prin a prepara aluatul :


Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte.


Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul ( la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .


Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald .


Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald .


Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare.


Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca .


Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile .


Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .


Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .


Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie .


Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora .


Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte .


Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata .


Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Andreea Caroline 1

20.10.2015, 16:25

Oana

Aletta 1

14.11.2015, 09:54

Azi fac si eu reteta ta.vroiam sa fac placinta dar la cum arata parizienele trebuie sa le incerc.

Xandrinne 1

15.11.2015, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dovleac