Parjoale moldovenesti

de Irina in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2013 | 49492 vizualizari

 

Parjoale moldovenesti am tot facut, ca imi plac mult de tot, nu de alta, dar moldoveanca sunt. Dar de data asta am sa le fac asa cum ne povesteste Pastorel in cartea lui "Gastronomice". E o adevarata placere sa rasfoiesti cartea lui de bucate, doar ca te pierzi printre randuri si uiti ce cauti acolo...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne amestec (porc si vita)
  • 2 oua
  • miez de paine inmuiat in lapte
  • 1 cartof ras
  • marar tocat
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Modul de pregatire al parjoalelor moldovenesti am sa-l redau exact ca in carte, pentru a nu-i stirbi din farmec:


Treci carnea prin masina de doua ori. A doua oara adaugi miez de paine muiat in lapte, sare, marar, patrunjel fin tocat si prajit in unt.


Cand ai scos tocatura a doua oara din masina, mai pui mata numatul necesar de oua ( doua oua la 1/2 carne), freci fundul vasului in care pui tocatura cu un bot de unt proaspat de marimea unui ou de rata, adaugand (ad libitum) si un cartof ras pe razator.


Odata tocatura bine amestecata, presari fundul de lemn pe care lucrezi carnea cu posmag (pesmet pisat...).


Iei cate o lingura de tocatura si-o tavalesti, pana ce-i dai forma sferica. Dupa asta turteste tocatura cu un cutit lat, pana ce sfera se reduce la latimea unui deget aratator, mai plinut.


Bati apoi lateral cu doua cutite tocatura, pana ce ia forma numita in geometrie sector circular, care e forma definitiva, avand grija sa rtounjesti putin varful prin turtire.


Ajuns aici, pregatesti tigaia in care ai lasat sa se topeasca o bucata buna de unt proaspat.


Cand da untul in clocot, asezi parjoalele in tigaie si le prajesti pe ambele parti, pana ce se rumenesc cat trebuie ( aici e aici!).


Dupa ce s-au rumenit le scoti cu lingura gaurita si le potrivesti frumusel pe farfuria (calda) pe care vor fi servite.


Tot mestesugul e ca parjoala sa fie bine rumenita pe dinafara si mustoasa pe dinauntru.


Garnitura clasica e piureaua de cartofi sau, cand apar, cartofii noi, opariti cu unt.


O parjoala moldoveneasca nu trebuie sa intreaca in lungime o carte de joc, mi-a spus Vasile, trei degete normale in latime si sa fie de grosimea unui index de "boxer" categoria cocos.


Noroc la foc si pofta buna la mancare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Irina 1

18.11.2013, 11:49

mihaela

DIANA B 1

22.12.2013, 10:19

Ce frumooos , graiul moldovenesc iti unge sufletul

kytz 1

18.07.2017, 12:07

Cele mai bune!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti a la Pastorel Teodoreanu