Parjoale moldovenesti pufoase

de Tabita _ in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2020 | 15900 vizualizari

 

O reteta de parjoale din Moldova sau chiftele suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Mai ales copiii au mancat pe nerasuflate.
Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 chifle
  • 1 lingura rasa zahar (optional)
  • sare
  • piper
  • pesmet (optional)
  • ulei pentru prajit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti pufoase:

Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine.
Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta.
Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata.
Se adauga ceapa si usturoiul.
Apoi oul, sarea si piperul.
Se scurge painea de apa. Dar nu de tot.
Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune.
Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust.
Se amesteca pana se leaga totul bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins.
Se formeaza chiftelele.
Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant.
Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund.
Se aseaza chiftelele.
Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac.
Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa.
Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga pentru un plus de gust. Se poate adauga si pesmet inainte de a forma chiftelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor