Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am incercat acum de Paste pentru prima data sa fac si eu Pasca…pentru ca e sambata …inca nu pot spune cat de buna este insa,la cum miroase si cat de frumoasa a iesit cu siguranta este delicioasa.
Pentru aluat am folosit:
Ingrediente umplutura:
Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede,apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte.L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.
Am amestecat toate ingredientele bine de tot pana cand s-a topit zaharul,am adaugat apoi stafidele.Am scos aluatul de la frigider,am adaugat umplutura peste el,am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins,unde pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).
Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok,nu s-a mai luat nimic pe scobitoare,am oprit focul,am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra,pentru un aspect mai…apetisant
Paste Fericit!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult