Desert pasca cu branza

de abetina in Dulciuri, 21 Mar 2018 | 2870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml .lapte fiert si racit
  • coaja de la o portocala
  • 5 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr. stafide
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua+ albusurile de la galbenusile puse la aluat
  • pentru uns
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de miere de albine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza:

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare, mai spre final adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura:
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine sa nu ramana cocoloasa, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si din bucatele mici de aluat facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara