Pasca fara aluat

de Geanina87 in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 12048 vizualizari

 

Am "imprumutat" reteta de la Jamila, dar am marit cantitatile ingredientelor,deoarece tava mea e mai mare.Pot doar sa va spun ca e absolut delicioasa pasca si ca o prefer pe asta decat pe cea cu aluat. Cand eram mica si mi se dadea pasca, mancam doar branza :D

 

INGREDIENTE

  • 1050 g branza dulce de vaci
  • 9 oua
  • 600 g smantana
  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 6 linguri gris
  • 6 linguri faina
  • 200 g stafide
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untul care a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul.

Punem faina putin cate putin si grisul. Amestecam bine dupa care adaugam smantana, iar la final stafidele.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu pereti detasabili pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox. o ora sau pana cand se rumeneste frumos.

Cand e gata, o lasam sa se raceasca si abia apoi poate fi taiata si mancata cu mare pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca fara aluat-0
Pasca fara aluat-1
Pasca fara aluat-2
Pasca fara aluat-3
Pasca fara aluat-4
Pasca fara aluat-5

COMENTARII (25)

mihaelar63

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:12

Buna idee

Geanina87

Geanina87 1

07.04.2015, 18:12

Aletta

Aletta 1

13.04.2015, 16:05

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!