Pasca fara aluat

de Panacris in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 13301 vizualizari

 

Am tot navigat pe diverse site-uri, blog-uri culinare zilele acestea și chiar numai țin minte de unde m-am inspirat, cert este că am plecat de la idea fără aluat și m-am adaptat la ce am avut prin cămară și frigider. Tare bună a ieșit, a avut un succes enorm ;) Se cere repetatăăăă ;)  

 

INGREDIENTE

  • Brânză de vaci grasă 700 g,
  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr tos 8 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
  • Amidon 100 g,
  • Făină albă de grău 100 g,
  • Coajă de lămâie Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Coajă de portocale Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Sare de Hymalaia ½ linguriță,
  • Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Merișoare confiate cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, portocale, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, praful de sare și bicarbonatul, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de gălbenușuri și zahăr. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și zeamă de lămâie, apoi se adaugă în compoziția de gălbenușuri, împreună cu merișoarele confiate, se amestecă ușor, iar aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la 180 de grade. După ce trece testul scobitorii, pasca se scoate de la copt, se lasă să se răcească în tavă cca. 60 de minute ;) apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

merisoarele se pot inlocui cu stafide ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

29.03.2016, 12:55

Catalina L 1

31.03.2016, 22:36

DeliciidelaM 1

09.04.2016, 06:50

e foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)