Pasca poloneza

de Xandrinne in Prajituri, 18 Mai 2014 | 16290 vizualizari

 

Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, cea poloneza. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :)
Reteta e de pe blogul Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom; apoi le-am scurs).
  • Glazura:
  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.

Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.
Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.

Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.

Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.

Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.

Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.

Decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza