Pasca poloneza

de Xandrinne in Prajituri, 18 Mai 2014 | 2043 vizualizari

 

Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, cea poloneza. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :)
Reteta e de pe blogul Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom; apoi le-am scurs).
  • Glazura:
  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.

Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.



Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.


Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.


Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.

Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.



Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.


Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.


Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.


Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.


Decoram dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:41

Inundatie ....

Xandrinne 1

20.05.2014, 22:20

babi5 1

21.05.2014, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!