Desert pasta de zahar pentru decorat

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 45534 vizualizari

 

Sunt multe rețete postate pe internet, dar din păcate nu toate sursele sunt sigure. În urmă cu ceva timp am încercat vreo două rețete, însă rezultatul a fost dezastruos. Pasta mea de zahăr nu avea elasticitate și se sfărâma deși urmasem instrucțiunile ad litteram. Desigur, am fost dezamăgită și mi-am zis că nu mai vreau să încerc niciuna. Dar n-am zis bine. Văzând minunatele torturi ale Simonei ( Cofetar de ocazie ) și interacționând cu ea în această lume minunată a ”bucătărelii”, am prins curaj, și inspirându-mă din rețeta ei, am obținut o pastă de zahăr excepțională. A fost un succes total! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g marshmallows (sunt acele bezele gumate pe care copiii le adoră)
  • 500 g zahăr pudră + cca. 300 g de rezervă
  • zeama de o lămâie (eu am folosit zeama de la o portocală)
  • o lingură cu amidon
  • ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasta de zahar pentru decorat:

În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru faptul că pot să-l râșnesc până când obțin granulația ideală.

Am cernut amidonul împreună cu cca. 500 g zahăr pudră într-un castron încăpător formând o adâncitură în mijloc.

Am topit bezelele într-un castron uns bine cu ulei ( se pot topi pe bain marie sau la microunde, iar uleiul folosit trebuie să fie unul cu un gust neutru - ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier, ulei de struguri ).

Am adăugat zeama de portocală peste bezele omogenizându-le până când am obținut o pastă fină și voluminoasă pe care am răsturnat-o în adâncitura formată în castronul cu zahăr. Am început să încorporez.

Când compoziția a început să se lege am pudrat planșa de lucru cu zahăr cernut și am mutat pasta de zahăr pentru a o frământa mai ușor. Mâinile le-am avut mereu unse cu ulei.

Am adăugat treptat zahăr pudră cernut până când pasta a devenit compactă și nelipicioasă. Dacă doriți să obțineți o pastă colorată, ideal ar fi să folosiți coloranți gel ( la îndemână este gelul Dr. Oetker, numai că se găsește în doar trei culori - roșu, verde și galben ). Pe viitor am să m aprovizionez cu gelui Wilton. Coloranții sub formă de pudră se adaugă când se topesc bezelele pentru a putea fi încorporați ușor și pentru a obține o culoare uniformă. Pasta de zahăr se păstrează foarte bine unsă cu ulei și înfășurată în folie alimentară, izolată foarte bine pentru a nu avea contact cu aerul.

Se păstrează la loc răcoros (frigider sau chiar congelator), iar înainte de-a fi lucrată se recomandă să fie adusă la temperatura camerei pentru a putea fi modelată mai ușor. Așadar, nu-i mare filozofie să faci pastă de zahăr. E nevoie doar de o rețetă bună, puțin timp și răbdare. Partea în care o folosiți pentru a îmbrăca și decora torturi este cea mai frumoasă deci, vă recomand să încercați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasta de zahar pentru decorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Carmen_g 1

28.03.2015, 20:00

Trebuie incercata reteta asta!

Rita Ilies 1

28.03.2015, 20:04

Carmen, eu nu zic decât că altă rețetă nu mai încerc. Am găsit-o pe asta și e perfectă.

ElenaMihalache 1

03.03.2019, 10:58

Buna! Numele meu este Elena si vreau sa adaug o informatie: bezelele gumate mentionate mai sus se gasesc in orice supermaket, eu le cumpar de Lidl, dar,vreau sa va las o reteta de ceva asemanator , simplu, care se numeste Royal Icing sau glacé:
330 gr.zahar pudra,2 albusuri,2 lingurite se zeama de lamaie,colorant in gel daca doriti.
Se bat albusurile cu lamaia dar nu sa ajunga tare, se adauga zaharul cate putin si se bat in continuare. Iese o glazura mai tare si daca doriti o parte colorata, puneti un pic intr_un bol si gel colorat iar pentru o textura mai fluida se adauga o lingurita de apa, se amesteca, alta si tot asa pana obtineti ce doriti. Eu folosesc aceasta reteta pentru biscuitii de Craciun.
Sa aveti o zi buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar