Pastai cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 18962 vizualizari

 

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de pastai
  • 2 cepe
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 10-12 catei de usturoi 
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu mujdei de usturoi:

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:


Am spalat pastaile bine, le-am curatat si le-am rupt in doua. Le-am pus la fiert cam 20 minute dupa care le-am scurs.


Intre timp am curatat si spalat ceapa si am taiat-o pestisor. Am pus intr-o tigaie la incins putin ulei de masline si am adaugat ceapa. Am lasat-o sa se coloreze usor, dupa care am adaugat o ceasca de apa, am acoperit tigaia cu un capac si am lasat ceapa la inabusit.


Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat pastaile, am condimentat cu sare si piper si le-am lasat sa se caleasca nitel, amestecand cu grija pentru a nu se prinde. Doar cat sa prinda putina culoare. Le-am rasturnat intr-un vas de lut pentru ca asa mi se pare cel mai potrivit pentru asa o mancare. Mujdeiul gata pregatit l-am turnat peste pastai .


Cel mai bine ii sta acestei mancari cu o bucata de mamaliguta alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:12

Sa te lingi pe degetele

pauladaniela 1

15.07.2011, 15:52

si ca idee, eu nu fierb fasolea, ci o adaug alaturi de putin morcov ras (pentru culoare) peste ceapa. din cand in cand pun putina apa si o las sa scada sub capac.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:34

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole galbena cu usturoi