Paste cu carne de vaca

de Tuxedo in Spaghete, 11 Apr 2013 | 1447 vizualizari

 

Aceasta este reteta mamei si noua ne place extrem de mult. Cand facem cate o supica de vacuta, scoatem carnea din supa si o facem cu paste. Cel mai bine iese cu tagliatele (pastele acelea late ca niste taitei) si merge si cu alta carne de vaca daca nu aveti rasol. Are un gust aparte, nu cade greu si se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • un rasol de vaca de 400 – 500 gr
  • 1 ceapa mare
  • 500 ml supa/apa
  • o ceasca de ulei
  • 500 ml suc de rosii sau piure de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru
  • oregano (optional)
  • 1 pachet de spaghete/ tagliatele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vaca:

Se fierb pastele in apa cu sare, se spala apoi intr-un jet de apa rece si se scurg bine in sita.


Pentru sos, tocam ceapa marunt si o innabusim in ulei pana cand este aproape topita, adaugand din cand in cand supa de legume, sau apa fierbinte.


Cand ceapa este gata, adaugam sucul de rosii (care ar trebui sa fie mai gros) , sarea, piperul si cimbrul si lasam sa fiarba la foc mic. Daca va place oregano, puteti sa folositi cat va place, cam 1/2 lingurita, iar cimbru cat luati intre doua degete (sau mai mult dupa gust).


Carnea fiarta se toaca marunt cu un cutit sau in robotul de bucatarie (eu o fac in robot si iese aproape ca o pasta) si se adauga sosului de rosii. Se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand cu o lingura ca sa nu se lipeasca.


Cand sosul a scazut, dar nu foarte tare il turnam peste paste, amestecam si bagam cratita in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru maxim 20 de minute.


Se serveste cu parmezan sau mozzarella rasa daca doriti!


Sunt delicioase!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

11.04.2013, 21:16

place

Rocsi 1

11.04.2013, 22:54

Super bune

feliciacristea46 1

12.04.2013, 01:14

bune, super bune, excelente si nemaipomenite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui si legume