Paste de casa cu spanac

de lira in Paste, 20 Sep 2010 | 6460 vizualizari

 

Am vazut prin magazine "paste colorate", cu spanac mai precis si de foarte mult timp ma batea gandul sa incerc varianta Homemade.
Dupa ce am scotocit mai multa vreme pe internet, am gasit o varianta italiana de paste, ca doar italienii sunt cei mai tari "macaronari", asa ca m-am hotarat sa o pun in aplicare.
Reteta de fata este o reteta cu pudra de spanac, spre deosebire de reteta lui Jamie Oliver care e cu spanac crud.
Pudra de spanac am facut-o in felul urmator: am luat un kg de spanac, l-am spalat, i-am indepartat coditele si l-am pus la uscat. Cand a fost uscat bine (cand strangeti frunzele incep sa se sfarme) l-am bagat pe blender, pe urma pe masina de cafea, asa ca am obtinut o pudra de spanac uscat.
Reteta de fata a fost experimentala, tocmai de aceea am facut cantitate mai mica

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 30 g pudra de spanac
  • 100-150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa cu spanac:

Punem toate ingredientele intr-un bol, la inceput amestecam cu furculita, iar cand incepe sa capete consistenta, punem aluatul pe o planseta si in framantam cu mana.

Chestia cu gramajul de faina e destul de relativa, puneti atata faina pana obtineti un aluat usor elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine.

Eu am folosit masina de taitei pentru intins aluatul, cine nu are, se poate intinde si cu sucitorul.

Aluatul l-am lasat pe grosimea 6 si am facut tagliatelle. Dupa ce am taiat taiteii i-am dat prin faina sa nu se lipseasca si i-am pus pe un servet de bucatarie sa se usuce putin.

Cine nu are masina de taitei: lasati foaia de aluat sa se usuce putin, dupa care o faceti sul si o taiati la latimea dorita.

Reteta a iesit foarte buna, cu siguranta o sa o mai repet, desi acum a fost facuta doar experimental. Pe lista de asteptare raman taiteii din faina de orez... In curand, sper!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

ieri la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

ieri la 00:50

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

de Rocsi 9

pe 21.07 la 22:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5802 puncte

mirela0911

3911 puncte

Rocsi

3310 puncte

 Adi

2700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Vinete umplute, la cuptor
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

ieri la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

ieri la 00:50

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

de Rocsi 9

pe 21.07 la 22:31

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu pesto