Paste home-made

de Irina in Paste, 10 Dec 2011 | 2639 vizualizari

 

Familia noastra, de la Mati pan' la tati, e mare fan paste. De cate ori descoperim ceva pe placul nostru prin locurile in care mergem zicem: mamaaa, hai sa facem si noi! Si executam imediat.
In plimbarile noastre prin lumea asta frumoasa am avut ocazia sa mancam paste facute in casa si ni s-au parut dumnezeiesti. Si atunci ne-am propus sa invatam sa facem si aluatul de paste cu mainile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba+ putina pentru presarat
  • 4 oua
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste home-made :

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina.


Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati incorporat faina aluatul este in continuare lipicios, mai adaugati putina faina. Se framanta aluatul pana devine moale si matasos, 8-10 minute.


Se lasa aluatul la odihnit 30 minute inainte de a-l intinde.


Se fixeaza masina de intins paste( suntem superdotati) de blatul mesei, se presara faina pe cilindrii printre care va trece aluatul. Acesta se imparte in cateva portii mai mici, pentru a fi mai usor de intins.


Se ia o bucata de aluat, se turteste putin si se trece printre cilindri. Initial distanta dintre cilindri trebuie sa fie mai mare. Se impatureste aluatul in trei si se intinde din nou. Se repeta operatiunea de 8-10 ori pana devine neted. Apoi se fixeaza masina pe penultima pozitie (mai ingusta) si se trece iar aluatul prin ea. Daca o fasie de aluat se gaureste se presara din nou cu faina si se reia procesul.


Daca foaia obtinuta e prea lunga se pune pe blatul mesei si se taie. Acum se pregateste foaia pentru taiat in fasii, mai groase sau mai subtiri, in functie de ce doriti sa pregatiti cu ele mai departe.


Se introduc foile pe rand, se invarte manivela, iar cu o mana se scot taiteii pe blatul de lucru. Se presara faina peste paste pentru a le separa unele de altele si se lasa la uscat.


Voila!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste home-made " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

12.12.2011, 22:39

poate ca nu-i masina foarte buna,n-am reusit sa facem decat taietei,adica din foaie foarte subtire

Miha 1

12.12.2011, 23:17

Dia, nu poti regla marimea?

diaconta 1

12.12.2011, 23:22

Miha,pot regla doar la prima etapa.Atunci cand vreau sa le tai,foaia a trebuit sa fie foarte subtire ca sa pot s-o trec printre cilindri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara