Paste home-made

de Irina in Paste, 10 Dec 2011 | 3082 vizualizari

 

Familia noastra, de la Mati pan' la tati, e mare fan paste. De cate ori descoperim ceva pe placul nostru prin locurile in care mergem zicem: mamaaa, hai sa facem si noi! Si executam imediat.
In plimbarile noastre prin lumea asta frumoasa am avut ocazia sa mancam paste facute in casa si ni s-au parut dumnezeiesti. Si atunci ne-am propus sa invatam sa facem si aluatul de paste cu mainile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba+ putina pentru presarat
  • 4 oua
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste home-made :

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina.


Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati incorporat faina aluatul este in continuare lipicios, mai adaugati putina faina. Se framanta aluatul pana devine moale si matasos, 8-10 minute.


Se lasa aluatul la odihnit 30 minute inainte de a-l intinde.


Se fixeaza masina de intins paste( suntem superdotati) de blatul mesei, se presara faina pe cilindrii printre care va trece aluatul. Acesta se imparte in cateva portii mai mici, pentru a fi mai usor de intins.


Se ia o bucata de aluat, se turteste putin si se trece printre cilindri. Initial distanta dintre cilindri trebuie sa fie mai mare. Se impatureste aluatul in trei si se intinde din nou. Se repeta operatiunea de 8-10 ori pana devine neted. Apoi se fixeaza masina pe penultima pozitie (mai ingusta) si se trece iar aluatul prin ea. Daca o fasie de aluat se gaureste se presara din nou cu faina si se reia procesul.


Daca foaia obtinuta e prea lunga se pune pe blatul mesei si se taie. Acum se pregateste foaia pentru taiat in fasii, mai groase sau mai subtiri, in functie de ce doriti sa pregatiti cu ele mai departe.


Se introduc foile pe rand, se invarte manivela, iar cu o mana se scot taiteii pe blatul de lucru. Se presara faina peste paste pentru a le separa unele de altele si se lasa la uscat.


Voila!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste home-made " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

12.12.2011, 22:39

poate ca nu-i masina foarte buna,n-am reusit sa facem decat taietei,adica din foaie foarte subtire

Miha 1

12.12.2011, 23:17

Dia, nu poti regla marimea?

diaconta 1

12.12.2011, 23:22

Miha,pot regla doar la prima etapa.Atunci cand vreau sa le tai,foaia a trebuit sa fie foarte subtire ca sa pot s-o trec printre cilindri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara