Pastrama de porc la cuptor

de simona72 in , 30 Iun 2018 | 5442 vizualizari

 

Reteta de azi se preparata foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul uimitor. Am ales cea mai buna carne atunci cand vine vorba de porc si anume muschiuletul. Facut in felul pe care vi-l arat astazi, carnea va fi suculenta, frageda si foarte aromata datorita condimentelor Delikat. Avem un amestec gata preparat pentru carnea de porc, la care eu am mai adaugat sare si boia de ardei iute pentru culoare. Carnea se potriveste pentru orice ocazie, aperitiv, pentru fel principal sau pentru sandvisuri atunci cand vine vorba de pachetel. Va invit sa incercati reteta fara sa ezitati. Este una fantastica!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru saramura:
  • 2 linguri sare
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita mustar boabe Delikat
  • 3-4 frunze de dafin
  • Pentru crusta si asezonare:
  • 1 plic de condimente pentru porc Delikat
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa boia de ardei iute Delikat
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de porc la cuptor:

Intr-un vas in care vom tine carnea in saramura, punem apa si restul ingredientelor. Amestecam cu o lingura pana se topeste sarea. Adaugam in saramura carnea spalata. Acoperim vasul cu folie si-l dam la frigider pentru 36-48 ore. Eu l-am tinut cam o zi si jumatate.

Se scoate carnea din saramura, se lasa sa se scurga apa, se tamponeaza bine cu servetele de bucatarie. De preferat ar fi sa fie lasata la aer 30-40 minute, sa fie bine zvantata.

Intr-un castronel se amesteca condimentele pentru porc cu sarea si boiaua. Se pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt, se stropeste cu ulei si se imbraca in mirodenii. Se freaca usor pentru a patrunde bine condimentele peste tot. Se impacheteaza carnea in hartia de copt, se da la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute. Dupa cele 30 minute, desfacem carnea din hartie si o mai lasam alte 10-15 minute pe treapta de sus a cuptorului, pana prinde crusta. Se lasa sa se raceasca, se feliaza subtire si se serveste dupa preferinte.

Va garantez ca alta carne mai frageda si suculenta nu exista!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de berbecut la tigaie