Pastrama duet

de Oana in Mezel de casa, 5 Feb 2010 | 7191 vizualizari

 

Inspirata de noile retete de mezeluri am facut si eu o bucata mica :)

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de gasca
  • o jumatate de piept de gaina
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • 50 ml vin alb
  • foi de dafin
  • untura de gasca
  • un plic de gelatina granulata
  • plus o cana de vin rosu pentru copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama duet:

Pieptul de gasca si de gaina l-am spalat, l-am uscat cu prosoape de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul si condimentele, apoi am uns bine bucatile de carne, am acoperit vasul cu o folie si am lasat la rece o zi. Apoi le-am scos si le-am asezat pe un tifon uns bine de tot cu untura. Untura am pregatit-o singura din grasimea de la o gasca mare. Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml apa pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain-marie pana a devenit omogena si am turnat-o printre cele doua bucati de carne. Deasupra am asezat foile de dafin. Le-am strans bine in tifon si apoi le-am rulat in trei randuri de hartie de pergament, legand bine sulul cu sfoara. Am lasat carnea la frigider inca 2 zile.


Intr-un vas inalt am pus sulul de carne, o cana de apa si una de vin rosu si am bagat la cuptor. Cand a inceput sa fiarba am dat focul mic si am mai lasat tava aproximativ 2 ore, intorcand sulul de carne la 10 minute. Am adaugat apa si vin pe la jumatatea timpului de coacere.


Dupa ce se scoate vasul din cuptor, se lasa la racit, se desface carnea si se pune la presat, la frigider.



Aici este muschiuletul file facut de Anca, iar aici pastrama Anisoarei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama duet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

silvi0ara 1

17.02.2010, 14:09

No coment.

Oana 1

17.02.2010, 15:21

Sa va spun ce am facut. Ramasese pastrama si am taiat-o f. marunt si am folosit-o la un sos de rosii pentru spaghete, a iesit delicios si o parte am folosit-o la un pilaf cu legume Au mancat piticii f. bine, mai ales ca era carnea maruntita si super frageda

adry88 1

04.06.2011, 10:28

o feliuta mai prind si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie, afumata