Pastrav somonat cu sos exotic picant

de nico15 in Pastrav, 26 Feb 2011 | 4441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de peste

Crusta :

  • 20 g de migdale
  • 20 g de migdale
  • 5 g de mustar cu bobite
  • 5 g sos de stridii
  • 5 g sos iute Vifon
  • rozmarin
  • sare

Sos :

  • 20 g rodii
  • 20 g mango
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • 1 catel de usturoi 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat cu sos exotic picant:

 
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.

Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de copt in interior peste care vom aseza pestele si vom da la cuptor 20 de minute.

Preparam sosul: se taie mango in cubulete mici, se taie tondele usturoiul, tocam ceapa rosie si cea verde, adaugam semintele de rodii stropim cu zeama de lamaie, separat facem dressingul din zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se da la rece 10-15 minute.

Mie mi-a placut mult sosul si am preparat mai mult de aceea am si asezonat din belsug pestele. Ideea sosului mi-a venit dupa ce am citit o reteta a principesei Maria a Romaniei, numai ca eu am mai adaugat cateva ingrediente si am preparat un pic diferit. Sper sa placa.

Pofta Buna.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav somonat cu sos exotic picant-0
Pastrav somonat cu sos exotic picant-1
Pastrav somonat cu sos exotic picant-2
Pastrav somonat cu sos exotic picant-3
Pastrav somonat cu sos exotic picant-4
Pastrav somonat cu sos exotic picant-5
Pastrav somonat cu sos exotic picant-6

COMENTARII (7)

cismaru_nicoleta

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 22:54

Imi place mult pastravul,mai ales cum l-ai preparat tu,cred ca e o bunatate

nico15

nico15 1

27.02.2011, 08:40

multumesc mult dragelor, pofta buna

elena1988

elena1988 1

27.02.2011, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!