Pate de somon

de Bunica in Somon, 7 Ian 2020 | 327 vizualizari

 

Pateul de somon este un aperitiv foarte rafinat, pentru care ii multumesc unei doamne foarte dragi!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. somon felii
  • 75 g. unt la temperatura camerei
  • 100 g. smantana grasa
  • 100 g. mascarpone
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri sos de hrean
  • 2 linguri marar
  • 2 linguri patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de somon:

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara.


Tocam mararul si patrunjelul marunt.


Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii.


Restul de somon, smantana, untul, mascarpone se pun in blender.


Se maruntesc pana rezulta o pasta.


Adaugam zeama de lamaie, sosul de hrean si mai invartim 30 secunde.


Intreaga compozitie se pune intr-un castron pentru a o condimenta cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.


Turnam compozitia in tavi si nivelam usor.


Deasupra presaram mararul si patrunjelul.


Dam tavile la frigider, cel putin 2 ore, inainte de a fi servit.


Se portioneaza in tava sub forma de patrate, apoi fiecare patrat se taie in triunghi.


Cand se asaza pe farfurie se pune un triunghi cu somonul in sus si altul cu verdeata in sus.


Se serveste cu salata verde.


Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

somonul este la plic

2

sosul de hrean din comert

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de somon" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

10.01.2020, 12:41

Super!

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:51

Foarte gustos! Imbratisari!

Ancutsa 1

18.03.2020, 21:50

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

RETETA RECOMANDATA
Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc