Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 5 Iun 2015 | 4705 vizualizari

 

Aceasta reteta a iesit accidental asa, testand slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital, dar rezultatul final a fost peste asteptarile mele, de bun. Am vrut sa fac ficat de pui in sos, insa am setat un timp prea mare de preparare si in plus de asta am ales sa fragezesc ficatul de pui, in lapte. Insa ma bucur ca am descoperit o reteta buna de pate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • Pentru servit:
  • bucati de gogosar murat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot:

Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.

Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.

Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul din vas, sa se condimenteze uniform.

Adaugam si foile de dafin, usturoiul curatat si tocat rondele conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare SLOW, pentru un timp de doua ore.

In timpul prepararii, datorita aburilor care se formeaza, rezulta mult lichid in vas.

De aceea ficatul de pui s-a pasat, mai ales ca a fost si fragezit in lapte.

Dupa expirarea timpului de preparare la aparat, trecem ficatul prin blender, pana devine o pasta omogena.

Il mixam apoi impreuna cu mascarponele, mai asezonam gustul, daca mai este cazul, cu sare si piper si il putem servi cu bucati de gogosar murat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot