Penne alla Siciliana al Forno

de MyCookingLife in Penne, 12 Oct 2011 | 51726 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut mancarea italiana, pentru modul cum este preparata, dar si pentru ingredientele pe care le combina. Aceasta reteta nu este chiar cea originala, ci modificata dupa gusturile mele. Ceea ce a iesit este cu adevarat bun si foarte important, ca de altfel, de fiecare data cand ne apucam sa gatim, se face in 45 minute, fara vreun chin prea mare!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de penne (se pot folosi creste – asemanatoare cu pennele)
  • 1 piept de pui mare
  • 200 g smantana
  • 250 g sos de rosii facut proaspat in casa (ca cel pentru pizza) sau din comert
  • 3-4 rosii cherry
  • 6-7 ciuperci champignon mari
  • 200 g mozzarella 
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla Siciliana al Forno:

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca doar o singura data la inceput si se lasa sa fiarba conform timpului indicat pe punga de paste – in cazul meu 5 minute. Se scurg. Atentie! Nu se baga sub jet de apa rece!


Intre timp se prepara sosul. Intr-o tigaie din teflon, se incing 2 linguri de ulei de masline, in care se pune pieptul de pui tocat cuburi cat o nuca, impreuna cu rosiile cherry curatate de coaja si tocate marunt (in mod normal se scot semintele, eu le-am lasat cu totul). Se calesc pana ce se rumeneste carnea, apoi se adauga ciupercile feliate, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc pana ce ciupercile isi mai micsoreaza volumul si se mai duce sucul din tigaie. Se adauga sucul de rosii si busuiocul, se amesteca bine si se lasa 2 minute pe foc. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana, pana ce devine un sos omogen.


Intr-un vas de yenna sau intr-o tava unsa bine cu ulei, se pun pennele si sosul si se amesteca, ca sa intre sosul in penne. Se acopera cu cascaval ras pe razatoarea mare si se dau la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla Siciliana al Forno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

19.10.2011, 10:26

Ramona,iti dai seama ce de lesinuri ar fi pe-aici daca ar avea si miros si asa de abia ne stapanim poftele

MyCookingLife 1

21.10.2011, 23:10

Ai dreptate, Dia. Ne-am "plimba" mai intai pe la Aperitive, apoi ne-am muta la Felurile Principale, iar la final, am trece pe la Deserturi. Din miros ne-am potoli si foamea si poftele.

-Marius- 1

13.12.2018, 11:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii la cuptor