Penne cu dovlecei si busuioc

de Doralinda in Penne, 12 Mar 2013 | 10497 vizualizari

 

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste penne
  • 400 gr sos rosii cu basilic(barilla)
  • 4 dovlecei taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi ras
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2-3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecei si busuioc:

Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa care punem si sosul de rosii, amestecam si mai lasam cateva minute(15 min). Luamm cu o paleta pastele si le punem in sosul de rosii, si putem adauga si putina apa in care au fost fierte pastele, amestecam putin si mai lasam cca 5 min. La urma punem patrunjelul si basilic taiat marunt, amestecam iar si luam de pe foc.


Gata de servit!

TIPS-URI

1

Putem pune in farfurie, deasupra la paste, putina branza gen feta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu dovlecei si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

loredanaaa 1

12.03.2013, 23:14

bune paste.Aici in italia se fac in fiecare zi dar am noroc ca le fac cam o data pe saptamana

Doralinda 1

13.03.2013, 08:39

De ce loredana, nici tu nu prea le ai cu pastele?! stiu, italienii cu asta traiesc! Langa ei sunt si eu!

Bya Ralu 1

09.09.2013, 09:53

bune

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu ciuperci si sos alb