Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune

de Corinuta in Prajituri, 6 Sep 2013 | 4325 vizualizari

 

Aveam o pofta de praji cu prune, de cand am vazut pe a mica a lui Adina cu pruna in gura :)) Asa ca m-am dus de mi-am cumparat niste prune si am purces la facut o praji asaaa....ca in Germania:)) Sa stiti ca e buna tare, eu am fost super incantata!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 400-500 g prune
  • putin unt si faina pentru forma de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune:

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.


Se spala prunele, se taie in patru cu un cutit bine ascutit si se scot samburii. Se sterg cu un prosop absorbant daca e nevoie.


Se unge o tava de tarta cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna aluatul. Se aranjeaza prunele desupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos. Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.


Se pudreaza cu zahar cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aveti zahar pudra, nu trebuie sa mixati decat 2-3 minute

2

se poate coace si in tava dreptunghiulara mai mica

3

la servire puteti adauga niste frisca proaspat batuta

4

prunele sa nu fi e foarte coapte ci un pic mai tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Corinuta 1

10.09.2013, 22:51

Laurici

Giana 1

11.09.2013, 17:29

Imi place cum arata, nu mai trebuie ornata.

Corinuta 1

11.09.2013, 17:52

Multumesc Giana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)