Piept de rata cu piure si bacon crispy

de nico15 in Rata, 23 Oct 2012 | 5467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata,
  • 6 cartofi,
  • 1 sfecla,
  • 3-4 felii de bacon,
  • 100 g de dovleac,
  • unt,
  • lapte,
  • nucsoara,
  • 1 morcov,
  • ulei,
  • sare, piper, boia si cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu piure si bacon crispy:

Se ia pieptul de rata si i se va face un grilaj pe partea cu grasimea, dupa care se va pune intr-o tigaie nonaderenta pentru a se praji, dupa ce este facuta pe partea cu grasimea se-ntoarce pe cealalta parte pentru a se praji, dupa care se va introduce la cuptor.

Se curata doi cartofi de coaja si se feliaza subtire intr-o tigaie mai mica adaugam ulei si feliile de cartofi si felii de morcovi, dam la cuptor 15 minute dupa care scoatem si adaugam pieptul de rata prajit(nu este facut in totalitate) peste cartofi, se sareaza, pipereaza si un praf de boia, punem folie peste si mai dam maximum 12 minute la foc iute. Pieptul de rata ar trebui sa ramana in mijloc un pic rosu(rose) dar din pacate eu nu il pot manca asa, de aceea eu il las 12 minute si nu 7-8 minute. Dupa expirarea timpului verificam sa fie facut atat pieptul de rata cat si legumele si lasam sa se tempereze pentru a putea felia. Facem piureul dupa cum urmeaza spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trevbuie si daca este prea vascos un pic de lapte. Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot.

O blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul. Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor.

Pieptul de rata s-a racit si il vom felia. Vom aranja ca in imaginile alaturate. Ideea prezentari in acest fel apartine lui chef Johnny Susala eu am incercat pe cat am putut sa ma apropii de ce a realizat el, dar imi dau seama ca mai am de lucru. Pofta Buna si nu uitati de show-ul care va incepe pe 5 boiembrie pe Antena1, Top Chef la ora 20:30, favoritii mei sunt Nico Lontras si evident Johnny Sussala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure si bacon crispy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nico15 1

24.10.2012, 09:39

Asa este, hahaha si inca nu am terminat.

Sim0na 1

24.10.2012, 13:44

Waw ce bunatate!! o prezentare de nota 10!

nico15 1

24.10.2012, 21:34

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti