Piept de rata cu ratatuille de legume

de iulianatanase in Rata, 20 Oct 2010 | 7324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata de cca. 700 de grame
  • 1/2 pahar de vin porto
  • 1 cartof mijlociu
  • un morcov mijlociu
  • un dovlecel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 catel de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa(sau supa de carne)
  • ulei de masline 1/2 pahar
  • 1 lingurita patrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu ratatuille de legume:

Pieptul de rata se cresteaza in forma de grilaj si se pune la prajit in jumatate din cant. de ulei 5 min, la foc moderat. Se intoarce si se mai lasa 3-4 min. Sarati si piperati.


Intre timp cuptorul il incingeti la 200 de grade si introduceti pieptul de rata intr-o tava,fara uleiul aferent ,stropit cu porto. Lasati pieptul in cuptor cca.14 min.


Intre timp curati cartoful si morcovul,taiati bastonase de 1cm si lungi de cca.3 cm si puneti la prajit in restul de ulei, impreuna cu usturoiul strivit si frunza de dafin. Adaugati din cand in cand putina apa sau supa. Puneti sare, piper dupa gust. In timp ce se coc cartofii si morcovul curatati dovlecelul si ardeii si taiatii in acelasi mod. Cand cartofii sunt aproape facuti (probati cu furculita), puneti si restul legumelor si terminati de copt.


Ratauille nu trebuie sa iese foarte zemos, la sfarsit sosul trebuie sa fie scazut. Adaugati patrunjel tocat. Pieptul de rata il lasati cca.5 min la odihnit pe un fund inainte de a-l taia felli.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti supa si folositi apa ,puneti vegeta sau delicat in loc de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu ratatuille de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

La Ancuta 1

20.10.2010, 19:21

Bine ai venit. Foarte bine arata

lilik 1

21.10.2010, 18:33

bun venitsuper reteta

nadina73 1

25.10.2010, 01:23

Bun venit arata grozav de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Supa de rata