Piersici umplute cu crema de ciocolata

de gospodariu in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 3496 vizualizari

 

 "Nicio zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri:
    • 4 oua;
    • 250 g ulei;
    • 250 gr.zahar;
    • 1 plic praf de copt;
    • esenta de lamaie;
    • 650 gr.faina alba;
    Pentru umplutura:
    • unt;
    • cacao;
    • ciocolata neagra;
    • nuci;
    Pentru decor:
    • lapte;
    • colorant alimentar;
    • zahar;
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici umplute cu crema de ciocolata:

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute micute de dimensiunea unei nuci mai mici.

Tava care a fost in prealabil tapetata cu hartie de copt se introduce la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.

Cand sunt gata se scoate tava si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit....incepe "show-ul"...Se ia fiecare bila si cu o lingurita se scobeste...

Dupa ce am scobit bilele se umplu cu crema de ciocolata (se amesteca unt, zahar, cacao, ciocolata neagra topita si nuci) si se lipesc cate doua.

La final,se ia fiecare bila se trece printr-un amestec colorant (lapte dulce+colorant),iar apoi de dau prin zahar.Dupa ce am decorat toate piersicile, le bagam la frigider pentru a se intari zaharul.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ATENTIE! Daca focul este prea tare, bilele vor crapa.

RETETA IN IMAGINI

Piersici umplute cu crema de ciocolata-0
Piersici umplute cu crema de ciocolata-1
Piersici umplute cu crema de ciocolata-2
Piersici umplute cu crema de ciocolata-3
Piersici umplute cu crema de ciocolata-4
Piersici umplute cu crema de ciocolata-5
Piersici umplute cu crema de ciocolata-6
Piersici umplute cu crema de ciocolata-7

COMENTARII (3)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 20:52

Sper sa le fac si eu intr-o zi ca-mi place cum sunt colorate! Tare bune si frumoase si ale tale!

Rocsi

Rocsi 1

28.01.2016, 18:10

Sunt minunate!

gospodariu

gospodariu 1

29.01.2016, 22:18


COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!