Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2016 | 12752 vizualizari

 

Una din cele mai simple si delicioase garnituri! 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez cu bobul rotund;
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui;
  • 1 ardei kapia mic;
  • 2 morcovi mici;
  • 1 radacina de pastarnac;
  • 1 ceapa galbena;
  • 2 tije subtiri de telina (tulpina);
  • 600-650 ml. supa de pui (sau de legume);
  • cateva frunze de patrunjel;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta):

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. 

Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele). 

Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea deci timp maxim cam 10 minute). 

Adaugam orezul (eu il pun neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez se "vor inchide", vor face crusta si se vor gati al dente). 

Dupa acest pas adaugam supa calda de pui (sau de legume....iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin", bogat) in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa. 

Condimentam cu sare si piper dupa gust. 

Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt. 

Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute). Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc.) si cu salate de sezon. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un orez perfect trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

2

Nu adaugati supa / apa rece (procesul de gatire va fi incetinit), deci numai supa / apa calda si in etape (abia dupa ce boabele de orez au tras umezeala se adauga o noua cana cu supa);

3

Daca puneti toata supa / apa deodata, orezul si legumele vor clocoti, se va face multa spuma, amidonul va fi distrus iar consistenta nu va mai fi cremoasa ci lipicioasa.

4

Oricat de mult va tenteaza amestecatul in tigaie trebuie sa stiti ca orezul va prinde aer si se va gati total gresit. Amestecati rar, de preferat cu o furculita sa il afanati usor, bob cu bob.

5

Orezul se va gati intr-o tigaie potrivita cantitatii (nici prea mica dar nici foarte mare pentru ca boabele sa se gateasca toate in acelasi timp).

6

Focul trebuie sa fie mediu (la temperatura mica, orezul va ramane crud).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-0
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-1
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-2
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-3
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-4
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-5
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-6
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-7
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-8
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-9
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-10
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-11
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-12
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-13
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-14
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-15
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-16
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-17
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-18
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-19
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-20
Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)-21

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

dantes

dantes 1

03.05.2016, 11:00

Bun!

miki_a

miki_a 1

03.05.2016, 13:55

Multumesc Dante!

Zamfira

Zamfira 1

03.05.2016, 23:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!