Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 28 Iul 2013 | 118932 vizualizari

 

Astazi va prezentam acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post. Pe langa cremozitatea orezului, se adauga si savoarea data de legume, astfel ca acest pilaf cu legume este o mancare gustoasa si satioasa.
Daca vrei sa prepari acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, morcovi, ardei gras si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post
  • 1 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post:

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Spalam orezul si il punem intr-un vas.

Punem o parte de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.

Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ceapa o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.

Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.

Oprim focul, adaugam patrunjel verde tocat, lasam putin la racit si servim.

Buna si de post este si reteta de Cartofi in sos de rosii cu usturoi serviti cu Castraveti murati sau cu Gogosari in sos de mustar cu otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crănţănele de post