Pizza cu ton si galbiori

de gaby_duceag in Pizza, 12 Oct 2018 | 918 vizualizari

 


De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura.
Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita!
Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava!
Bineinteles, ca la orice pizza, o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat pizza Pentru 2 pizza de casa
    • 450-500 g faina
    • 250 ml apa
    • 20 ml ulei de masline
    • 10-15 g sare
    • 5 g zahar
    • 8 g drojdie uscata
  • ingredientele pentru topping:
  • ketchup (desi e de preferat un amestec de casa, rosii curatate, pasate bine, amestecate cu putina sare, busuioc si putin ulei de masline),
  • ton
  • galbiori
  • mozzarella/cascaval
  • busuioc si ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si galbiori:


Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.


Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.


Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.


Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.


Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.


Lasi la dospit timp de 2 ore.


Pregatesti cuptorul.


Preincalzesti la 260 grade C, timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.


Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.


Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.


Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.


Introduci la cuptor (la 260 grade C) pentru 10 minute.


Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dantes 1

16.10.2018, 11:36

Buna!

mihaelar63 1

16.10.2018, 14:06

Buna pizza . sa stii ca nu-mi trebuie ))

Ancutsa 1

19.10.2018, 14:08

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ceapa si ton