Pizza de post

de RODIMUR in Pizza, 30 Noi 2018 | 4339 vizualizari

 

Cine îndrăgește acest preparat italian, nu trebuie să sufere, în Post, pentru că și în această perioadă poate să prepare mâncarea preferată. Nu este vorba doar despre legume, care se găsesc mereu, dar acum putem găsi și cașcaval de post. Gândindu-ne la ingredientele sale, vom ști să nu abuzăm de el, dar putem să facem o excepție, măcar o dată, în Post.
Din ingredientele de mai jos am făcut o pizza de o porție într-o tavă cu diametrul de 28 cm.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 100 grame de măsline tăiate
  • 50 grame de cașcaval de post
  • 4-5 linguri de suc de roșii
  • 1 linguriță de oregano
  • ulei pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:

Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa călduță și după ce se dizolvă drojdia și zahărul, se încorporează toată făina și la urmă se adaugă uleiul. Se mai frământă puțin pentru uniformizare, se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă vasul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Cât timp aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele pentru umplutură.

Se curăță ciupercuțele, se spală în câteva ape și se feliază frumos.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și semințe, după care se taie julienne.

Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta pe care s-a presărat făină și se mai frământă puțin, ca să se elibereze bulele formate.

Se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm și se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia cu 2-3 linguri de suc de roșii și se adaugă ciupercile, ardeii și ceapa.

Se răzuie cașcavalul, se presară oregano și se adaugă măslinele feliate.

Deasupra se toarnă încă 2-3 linguri de suc de roșii și se dă pizza la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.

Când pizza s-a rumenit ușor, se scoate din cuptor și după 1-2 minute se porționează și se poate servi deja. Cine vrea, poate să adauge suc de roșii, la servit.

TIPS-URI

1

Nu amestecați drojdia cu sarea, pentru că aluatul nu va mai crește. Dimpotrivă, zahărul va activa drojdia și aluatul va crește frumos și repede, mai ales dacă va sta la căldură.

2

Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

3

Lăsați pizza să se răcorească 1-2 minute, după ce o scoateți din cuptor și abia apoi puteți să o porționați.

4

Puteți servi pizza cu suc de roșii, dulce, sau picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

03.12.2018, 09:33

Mulțumesc frumos, Dantes!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 13:01

RODIMUR 1

10.12.2018, 13:41

Merci, Mimi!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe felii de paine(crocanta)