Pizza HomeMade

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 16 Sep 2012 | 1634 vizualizari

 

Dupa o perioada putin mai dificila, revin cu o pizza, pe care am savurat-o pana la ultima inghititura :D nu mai mancasem de multicel si tare ne era pofta, asa ca azi dimineata m-am trezit cu chef de facut pizza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava de la cuptor:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru toping:

  • o rola cascaval 300 - 400 g
  • salam
  • 1 ardei rosu
  • rosii chery
  • masline
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza HomeMade:

Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.


Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, uleiul si apa calduta, framantand pana ce devine un aluat moale nelipicios.


Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz.


Intre timp pregatim toping-ul.


Cand a crescut altul, il rasturanm pe masa de lucru si incepem sa-l intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie dreptunghiulara.


Mutam foaia in tava de la cuptor, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.


Ungem foaia cu o lingura de ulei de maslinei si cu ketchup ( faceti acest lucru daca vreti sa va iasa blatul ca cel din poza, adica nu foarte pufos, daca doriti un blat inalt si pufos sariti peste acest pas ), peste care punem un strat de cascaval ras, salamul, ardeiul, maslinele, rosiile si un alt strat generos de cascaval.( Toping-ul il puteti face cu ce va place si cu ce aveti prin frigider)


Dam la cuptorul preincalzit cca. 30-40 de minute la foc mediu.


Servim alaturi de un pahar de cola sau o bere :D


Sa aveti pofta!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza HomeMade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:49

Foarte fain arata!!! Nici eu n-am mai facut de mult timp..

Dana Cristea - pusikmea 1

20.09.2012, 08:25

Multumesc fetele mele dragi....Dia, suntem atat cat se poate....

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 23:52

ce bine arata,bravoo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza casei