Pizza patate e formaggio

de JustLoveCookin in Pizza, 14 Noi 2010 | 3671 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest tip de pizza,insa de cate ori am mancat-o in pizzerii cartofii de pe ea nu erau copti bine.Asa ca m-am hotarat sa o fac acasa,astfel incat sa pot sa ma bucur de ea pe deplin.

 

INGREDIENTE

  Ingrediente pt topping :

  • 2-3 cartofi marime medie
  • 2-3  mozzarella(cred ca ar merge si cascaval)
  • rozmarin,
  • sare

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei (masline)
  • 8 g drojdie proaspata (sau 3 g liofilizata)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza patate e formaggio:

Punem faina in mijlocul plansei de lucru sau intr-un vas,si facem o gropita in mijloc.Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o turnam peste faina.Amestecam pana aluatul prinde consistenta,apoi adaugam cele  uleiul de masline si sarea,continuand sa framantam.Sarea trebuie tinuta cat mai mult posibil departe de drojdie.Multi framanta jumatate din faina cu jumatate din apa si sare, iar  cealalta jumatate de faina cu apa in care a fost dizolvata drojdia.Cand aluaturile sunt ferme,se imbina si se mai framanta o data,pana sunt perfect amestecate.Cine nu vrea,poate face cum am explicat mai sus,punand sarea la urma,impreuna cu uleiul.Vom obtine un aluat elastic si relativ moale,oricum,foarte maleabil pe care il punem intr-un castron  acoperit cu folie de plastic.Ar trebui lasat la dospit cca 3 ore,pentru a permite drojdiei sa produca gazul care va “umfla” aluatul,insa eu obisnuiesc sa il pun in cuptorul incalzit la 30 grade, si creste in cca 1 ora jumatate.Trecut acest timp,intindem aluatul prin presare cu degetele direct in tava.NU TREBUIE sa folosim sucitorul NICIODATA cand e vorba de pizza.Dupa ce am intins aluatul in tava,acoperim cu un servet si il mai lasam cca 20 de minute timp in care preparam topping-ul.
Dam drumul cuptorului la 180 grade,lasand sa se incinga bine,e fundamental.
Daca aveti mozzarella in zer,va sfatuiesc sa o scoateti macar 30 minute inainte de a baga pizza in cuptor,pentru ca va lasa zerul pe pizza.Ideal este sa folosim mozzarella pt pizza,care e mai solida si mai uscata.In caz ca aveti in zer,o taiati feliute si o puneti intr-o strecuratoare pentru pasta,in acest fel va mai lasa din zer.
Curatam si taiem feliute foarte subtiri cei 2-3 cartofi.

Intr-o tigaie larga punem o lingura de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam cartofii condimentati cu sare si rozmarin.Ii invartim pana se patrund bine,fiindca timpul de stat in cuptor e prea scurt pentru a-i coace asa cum trebuie,si mai depinde si de tipul cartofului.Cand acestia sunt gata,ii luam de pe foc si ii dam deoparte.

Dam aluatul de pizza uns doar cu ulei la cuptor pentru 8-10 minute,este foarte important mai ales atunci cand se foloseste mozzarella care va lasa zer,sau legume care vor lasa zeama, fiindca exista riscul sa cruzeasca aluatul.Scoatem tava si imprastiem deasupra cartofii,iar peste ei mozarella.
Mai dam o data la cuptor pentru inca 4-7 minute,oricum,pana se topeste mozarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza patate e formaggio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (4)

JustLoveCookin 1

14.11.2010, 11:18

E absolut delicioasa...

Adinacarla 1

16.11.2010, 13:44

foarte buna...trebuie s-o incerc

JustLoveCookin 1

16.11.2010, 20:12

trebuie incercata cu siguranta...e absolut delicioasa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza "la masina de paine"