Pizza patate e formaggio

de JustLoveCookin in Pizza, 14 Noi 2010 | 3783 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest tip de pizza,insa de cate ori am mancat-o in pizzerii cartofii de pe ea nu erau copti bine.Asa ca m-am hotarat sa o fac acasa,astfel incat sa pot sa ma bucur de ea pe deplin.

 

INGREDIENTE

  Ingrediente pt topping :

  • 2-3 cartofi marime medie
  • 2-3  mozzarella(cred ca ar merge si cascaval)
  • rozmarin,
  • sare

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei (masline)
  • 8 g drojdie proaspata (sau 3 g liofilizata)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza patate e formaggio:

Punem faina in mijlocul plansei de lucru sau intr-un vas,si facem o gropita in mijloc.Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o turnam peste faina.Amestecam pana aluatul prinde consistenta,apoi adaugam cele  uleiul de masline si sarea,continuand sa framantam.Sarea trebuie tinuta cat mai mult posibil departe de drojdie.Multi framanta jumatate din faina cu jumatate din apa si sare, iar  cealalta jumatate de faina cu apa in care a fost dizolvata drojdia.Cand aluaturile sunt ferme,se imbina si se mai framanta o data,pana sunt perfect amestecate.Cine nu vrea,poate face cum am explicat mai sus,punand sarea la urma,impreuna cu uleiul.Vom obtine un aluat elastic si relativ moale,oricum,foarte maleabil pe care il punem intr-un castron  acoperit cu folie de plastic.Ar trebui lasat la dospit cca 3 ore,pentru a permite drojdiei sa produca gazul care va “umfla” aluatul,insa eu obisnuiesc sa il pun in cuptorul incalzit la 30 grade, si creste in cca 1 ora jumatate.Trecut acest timp,intindem aluatul prin presare cu degetele direct in tava.NU TREBUIE sa folosim sucitorul NICIODATA cand e vorba de pizza.Dupa ce am intins aluatul in tava,acoperim cu un servet si il mai lasam cca 20 de minute timp in care preparam topping-ul.
Dam drumul cuptorului la 180 grade,lasand sa se incinga bine,e fundamental.
Daca aveti mozzarella in zer,va sfatuiesc sa o scoateti macar 30 minute inainte de a baga pizza in cuptor,pentru ca va lasa zerul pe pizza.Ideal este sa folosim mozzarella pt pizza,care e mai solida si mai uscata.In caz ca aveti in zer,o taiati feliute si o puneti intr-o strecuratoare pentru pasta,in acest fel va mai lasa din zer.
Curatam si taiem feliute foarte subtiri cei 2-3 cartofi.

Intr-o tigaie larga punem o lingura de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam cartofii condimentati cu sare si rozmarin.Ii invartim pana se patrund bine,fiindca timpul de stat in cuptor e prea scurt pentru a-i coace asa cum trebuie,si mai depinde si de tipul cartofului.Cand acestia sunt gata,ii luam de pe foc si ii dam deoparte.

Dam aluatul de pizza uns doar cu ulei la cuptor pentru 8-10 minute,este foarte important mai ales atunci cand se foloseste mozzarella care va lasa zer,sau legume care vor lasa zeama, fiindca exista riscul sa cruzeasca aluatul.Scoatem tava si imprastiem deasupra cartofii,iar peste ei mozarella.
Mai dam o data la cuptor pentru inca 4-7 minute,oricum,pana se topeste mozarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza patate e formaggio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Quatro Stagioni de casa