Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie)

de deyutzky in Pizza, 15 Mai 2020 | 309 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar si a2a zi, in cazul in care va mai ramane. Pot sa spun ca e una dintre cele mai bune pizza pe care le-am mancat pana acum.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 pizza:
  • Aluat:
  • 450-470 g faina
  • 240 ml apa rece
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare
  • Topping:
  • 6 linguri suc de rosii pasate
  • oregano
  • 2 carnaciori afumati
  • cateva masline feliate
  • 150 g cascaval
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie):

Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile.


Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam deoparte aprox. 15-20 minute.


Intre timp pregatim restul ingredientelor.


Taiem carnaciorii rondele mici, cascavalul il taiem cuburi mici, iar ciupercile le spalam bine si le curatam, apoi le taiem felii subtiri.


Dupa ce aluatul a stat la odihnit, il impartim in 2 bucati egale.


Pe masa de lucru presaram putina faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o bucata de aluat intr-o forma ovala sau rotunda. Foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aprox. 1 cm.


Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


La fel procedam si cu cea de-a 2-a bucata de aluat ramasa.


Dupa ce am pus foile de aluat in tava, le ungem cu sucul de rosii pasate.


Peste sucul de rosii presaram oregano, apoi adaugam pe rand carnaciorii, cascavalul, maslinele si ciupercile.


La final stropim pizza cu ulei de masline.


Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade(foc mediu) pentru aprox. 20-25 de minute.




Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

16.05.2020, 20:29

Pai cand ceva ne iese foarte bun si ne place mult, clar ca repetam reteta!

deyutzky 1

17.05.2020, 05:53

Asa e!

dantes 1

18.05.2020, 11:27

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata