Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

de deyutzky in Pizza, 15 Mai 2020 | 10406 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar si a2a zi, in cazul in care va mai ramane. Pot sa spun ca e una dintre cele mai bune Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged pe care le-am mancat pana acum.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged
  • Pentru 2 pizza:
  • Aluat:
  • 450-470 g faina
  • 240 ml apa rece
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare
  • Topping:
  • 6 linguri suc de rosii pasate
  • oregano
  • 2 carnaciori afumati
  • cateva masline feliate
  • 150 g cascaval
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged:

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile.

Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam deoparte aprox. 15-20 minute. 

Intre timp pregatim restul ingredientelor.

Taiem carnaciorii rondele mici, cascavalul il taiem cuburi mici, iar ciupercile le spalam bine si le curatam, apoi le taiem felii subtiri.

Dupa ce aluatul a stat la odihnit, il impartim in 2 bucati egale.

Pe masa de lucru presaram putina faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o bucata de aluat intr-o forma ovala sau rotunda. Foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aprox. 1 cm.

Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cea de-a 2-a bucata de aluat ramasa.

Dupa ce am pus foile de aluat in tava, le ungem cu sucul de rosii pasate.

Peste sucul de rosii presaram oregano, apoi adaugam pe rand carnaciorii, cascavalul, maslinele si ciupercile.

La final stropim pizza cu ulei de masline.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade(foc mediu) pentru aprox. 20-25 de minute.

Pizza o puteti prepara si cu un aluat cu drojdie sau chiar si pizza fara blat.

Daca va place pizza cu multa branza si placinta quatro formaggi o sa fie pe gustul vostru!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca