Pizza rapidă la tigaie

de diaconta in Pizza, 1 Iul 2014 | 16175 vizualizari

 

Imi place foarte mult pizza,dar foarte rar îmi iese blatul aşa cum l-aş vrea.Si mai este şi aspectul că aş dori să fie ca şi când mergi la pizzerie şi comanzi şi eşti servit rapid.
Aşa că mare mi-a fost bucuria când am găsit pe blogul prietenei mele Luminiţa Sunar ,exact ceea ce vroiam eu.O pizza care poate fi gata în maxim 20 de minute,pe care punem ce dorim noi,are un blat pufos sau mai crocant,diferenţa o fac doar câteva minuţele.
Eu am pus pe blat şuncă,ciuperci,bacon,legume în amestec congelate şi caşcaval bineînţeles.
Mai bine vă povestesc cum am pregătit pizza,altfel o să vă sperii cu atâta poveste şi veţi crede că e o reţetă complicată.

 

INGREDIENTE

Aşadar pentru această operaţiune,avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura si jumatate de ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Jumatate lingurita sare
  • 7-8 linguri faina
  • Ketchup
  • Oregano,busuioc sau ce alte condimente va convin
  • unt pentru uns tigaia
  • o tigaie cu capac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rapidă la tigaie:

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm,asa ca am folosit doua tigai.


De preferat este o tigaie antiaderenta.


Deasupra pe acest blat puteţi să folosiţi orice ingrediente vă sunt pe plac.Eu am folosit şunca,ciuperci,cubuleţe de bacon puţin prajite,amestec de legume congelate,pe care le-am fiert puţin. Deasupra am razuit cascaval.


Pentru foaia de blat veţi proceda în felul urmator:


Pregatiti tigaie.Obligatoriu o ungeti cu unt,nu cu ulei.


Amestecati oul cu iaurtul si uleiul apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt.


Adaugati faina treptat,pâna obţineţi o compoziţie mult mai groasa decât cea de clatite,care curge mai greu de pe tel dar nici nu ramâne înţepenită pe acesta,exact cum vedeti în poza.


Nu este cazul sa amestecati prea mult,doar pâna la omogenizare.


Puneti compozitia astfel obţinuta în tigaia pregatita,deasupra puneti ketchup si apoi restul ingredientelor,sunca,ciuperci sau ce altceva puneţi.Condimentati.


Razuiti cascaval.


Acoperiti tigaia cu capac si puneti pe ochiul mare al aragazului dar cu focul dat la minim.


In nici un caz nu deschideti capacul în primele 10 minute,doar daca focul nu a fost corespunzator si miroase a ars.


Dupa 10-12 minute,ridicati capacul si verificati daca blatul este copt pe partea de jos.


Aveti mare grija ca se arde foarte usor daca nu sunteti atenţi.


Intr-una dintre tavi eu am obtinut o pizza mai mult decât crocanta,probabil si pentru ca acea tava nu era antiaderenta si blatul a fost ceva mai subtire.


Când blatul este suficient de crocant pentru gustul dumneavoastra,scoateti pizza din tigaie si o serviti fierbinte.


Nu-i aşa că e o reteta rapida şi uşoară? Vă doresc poftă bună !!!!!


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapidă la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

cryna77 1

21.07.2016, 13:12

Azi o încerc! Ce mă bucur că v=am descoperit! Se stinge praful de copt cu lămâie? Capacul tigăii mele are un orificiu...

cryna77 1

21.07.2016, 14:33

Am încercat-o! Este un deliciu! Mulțumesc pentru rețetă! Este foarte simplă, originală și ușor de pus în practică. Nu mai cumpăr pizza, de-acum.

diaconta 1

21.07.2016, 22:49

Cryna,ma bucur foarte mult ca v-a fost pe plac.
Imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund mai repede.
Zilele acestea am fost in vizita la nepoata mea si am pregatit-o din nou.A fost foarte apreciata de toata lumea.
Seara frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie