Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

de Tabita _ in Mancaruri de post, 12 Iun 2013 | 15909 vizualizari

 

Placintele acestea le-am mancat la cineva din Baia Mare in urma cu multi ani. De atunci vroiam sa le fac si eu. M-am bucurat cand le-a postat Cristeena si m-am hotarat sa le fac!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • 500 g cartofi (3 cartofi)
  • 250 g varza acra (murata)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit.


Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.


Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare. Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic.

Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.


Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara.


Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mai pot umple cu branza sarata sau branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Tabita _ 1

27.08.2013, 20:07

Tania

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 22:17

o bunatate

Tabita _ 1

18.11.2013, 22:21

Asa e Krysty

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Burek cu varza dulce