Aperitiv placinta Beurek armeniana

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2017 | 3761 vizualizari

 

Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.
 
Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/placinta-beurek-armeniana.html

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
  • 100 g de cascaval ras
  • 120 g de branza féta
  • patrunjel tocat (1/2 legatura)
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • 30 g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta Beurek armeniana:

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.

Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.

Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).

Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.

Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.

Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.

Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.

Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.

Cu o salata verde este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Beurek armeniana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

22.10.2017, 17:58

E fix pe gustul meu!

kytz 1

23.10.2017, 13:27

Ce mult îmi place!!!!

miki_a 1

23.10.2017, 16:28

Yammi!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu leurda