Placinta cu branza

de Lorra in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 22480 vizualizari

 

Ca la mama acasa :) o placinta cu branza pe gustul tuturor !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza de vaci
  • 400 ml smantana
  • 5 oua + 1 ou pentru uns
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet foi de placinta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza.


Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de branza, daca este mai mult sau mai putin sarata. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca bine toate ingredientele.


Se pregateste tava (doua tavi) tapetata cu hartie de copt in care se aseaza un strat de baza al placintei format din 3-4 foi unse fiecare cu ulei. Se pune compozitia de branza si deasupra inca un strat din 4 foi unse.


La final se bate un ou cu care se unge suprafata placintei si se fac cateva gauri cu furculita din loc in loc.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min. la foc mediu.


Cand s-a rumenit frumos se face testul cu scobitoarea si este gata atunci cand nu mai ramane branza pe betisor.


Se scoate din cuptor, se unge intreaga suprafata cu apa rece si se acopera cu un prosop, cand s-a racit se scoate din tava si se portioneaza.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si stafide in compozitia placintei

2

sau orice alta esenta cum este cea de rom , vanilie sau lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tarasmariana 1

29.06.2014, 06:04

Rocsi 1

29.06.2014, 11:01

Super buna!

Lorra 1

29.06.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide