Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa

de katty in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2018 | 9718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 1 cana apa
    • sare
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde(aproximativ 400-450 gr)
    • 150 gr osanza+2 linguri faina
    Umplutura:
    • 300 gr branza sarata
    • 300 gr branza dulce
    • 3 oua+1 ptr uns placinta
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa:

Mai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede, putem inlocui osanza cu unt sau margarina, evident marind cantitatea la 200, respectiv 250 gr.

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Amestecam intr-un castron osanza cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand  sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand, spre interior, pana la jumatatea aluatului, fara a le petrece, apoi pliem aluatul  de la jumatate, suprapunand partile. Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.  

 Pregatim umplura. Radem branza sarata, o amestecam cu branza  dulce, ouale si smantana. (in poza sunt 6 oua deoarece am facut cantitate dubla pentru 2 tavi de placinta)

Intindem cu sucitorul pe blatul  infainat prima foaie. Asezam foia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Intepam foaia cu furculita din loc in loc, presaram grisul, apoi punem amestecul de branza. Intindem cea de a doua foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, presam marginile placintei astfel ca umplutura sa nu iasa si o ungem cu 1 ou batut cu 1 lingura de apa sau lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumeneste frumos. Scoatem tava si o lasam putin sa se racoreasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi la cuptor