Desert placinta cu branza si smantana

de Lavinia in Prajituri, 29 Mai 2013 | 50486 vizualizari

 

O placinta delicioasa, cremoasa si frageda! Mai sunt doar cateva bucatele :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 450-500 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 80 g gris (4 linguri)
  • stafide (optional)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si smantana:

Aluat: Am pus laptele la fiert. Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecat-o bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.

Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.

Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, restul de lapte (100 ml), 50 ml unt topit si smantana.

Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine. Am pus putin cate putin faina si am framantat aproximativ 15 minute.

Restul de unt topit (50 ml) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.

Am lasat aluatul la dospit 2 ore in loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent.

Umplutura: Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare. Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul, coaja de lamaie, smantana si stafidele.

Asamblare: Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.

Am intins o foaie subtire de marimea tavii (35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.

Am acoperit cu a doua foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.

Am lasat placinta la racit 60 de minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

31.05.2013, 19:59

Fix pe gustul meu sunt...arata delicios!

Lavinia 1

31.05.2013, 21:20

Multumesc mult Ruxy

Catalina12 1

22.04.2018, 12:13

Cea mai buna!💙

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone