Desert placinta cu branza si smantana

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2017 | 5150 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura zahar
  • 150 g smantana
  • 120 g unt
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaca
  • 150 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • In plus:
  • o lingura de gris
  • 100 g smantana
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si smantana:

Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se presara o lingura de gris peste ea.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pregateste umplutura: branza de vaci se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si stafidele (clatite cu apa). Se toarna umplutura in tava, peste foaia de aluat. Se intinde si cea de-a doua foaie pe masa de lucru si se pune deasupra umpluturii, cu ajutorul sucitorului. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se unge cu 100 g smantana. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta cu branza si smantana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt