Placinta cu branza si stafide

de Oana in Prajituri, 3 Ian 2011 | 9247 vizualizari

 

Blatul si toppingul de la "american pie" sunt dementiale, se pot umple cu ce-ti trece prin cap, placinta cu mere, dovleac, prune si de ce nu, branza. Cand avem pofta de ceva dulce, e cea mai rapida prajitura si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200g faina
  • 120 g unt
  • 30 ml lapte
  • o lingurita si 1/2 zahar
  • aproape o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Topping:
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se pun stafidele la inmuiat in apa fierbinte.


Se amesteca ingredientele pentru blat, untul sa fie la temperatura camerei, se framanta pana se obtine o bila de aluat, apoi se intinde cu mainile intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Se pune forma la rece.


Se pregateste umplutura: se scurg stafide, se amesteca cu mixerul branza de vaci cu ouale, se toarna frisca lichida, grisul, zaharul vanilat, vanilia si stafidele. Se toarna compozitia de branza peste aluatul din tava, apoi se pregateste toppingul. Se amesteca untul moale cu faina si zaharul si se formeaza firimituri care se pun peste branza.


Tava se pune in cuptorul incins, la foc mic, pana se incheaga bine compozitia. Se scoate si se lasa la rece, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In compozitia de branza nu se mai adauga zahar, toppingul de aluat este destul de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

07.01.2011, 21:13

La multi ani!

diaconta 1

07.01.2011, 21:25

La multi ani frumoaso

Oana 1

07.01.2011, 22:22

Multumeeesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ecler