Desert placinta cu branza si urda (2)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Noi 2017 | 3963 vizualizari

 

Tarte si plăcinte, rumenite și iscusite!

 

INGREDIENTE

  • Pt foile de plăcintă:
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 16 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt,
  • cca 600 g faina.
  • Umplutura:
  • 250 g urda dulce
  • 200 g brânză dulce de vaci (bine scursa)
  • 200 g zahar pudră
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 50 g stafide
  • zahar pudră
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si urda (2):

Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. 

Dam drumul la cuptor. 

Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul, uleiul, laptele, sarea si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si faina treptat până obținem un aluat moale, dar nelipicios. 

Împărțim aluatul in 2 parti egale. 

Infainam blatul de lucru si intindem 2 foi.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. 

Punem o foaie în tava, adaugam umplutura si acoperim cu cealaltă foaie. Unim bine marginile si băgăm placinta la cuptor, la foc mediu până devine rumena. 

Rece o pudram cu zahar. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si urda (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!