Placinta cu branzeturi

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2020 | 3053 vizualizari

 

Ceva rapid ca sa scap de resturile de branzeturi, bucatele mici ramase nemancate, sa nu intepeneasca prin frigider am zis sa le adun intr-o placintica rapida.

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj 
  • cascaval ras - 3 linguri
  • branza de oaia rasa- 3 linguri
  • bilute de mozzarella -cca 20 bilute
  • smantana grasa - 1 lingura plina
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • parmezan feliute subtiri, am presarat deasupra placintei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branzeturi:

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava.

Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de mozzarella taiate mai marunt si smantana.

Omogenizam totul, apoi turnam compozitia peste aluatul foitaj, nivelam si apoi ''peticim" cu surplusul de aluat, cu o furculita intepam din loc in loc. Apoi ungem cu ou batut si asezam deasupra fasioare subtiri de parmezan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos.

(Eu am bronzat-o, din motive intemeiate, a sarit furtunul de la masina de spalat si era o mica Venetie in baie...:D si de nervi am uitat ca am placinta-n cuptor, noroc ca a inceput sa miroasa...:))))))))))))))))))))))))))))))) Merge si mai bronzata...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

30.03.2020, 14:24

Panacris 1

30.03.2020, 17:04

Pffff, tare bună, bronzata ta, că bine ai făcut, altfel era prea palidă de la brânzeturi Presupun ca numai ai, asa ca ma dic sa fac si eu o revizie prin frigider! )

dantes 1

01.04.2020, 11:00

Gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si dovlecel