Placinta cu carne si legume la Slow Cooker Crock Pot

de merisor in Slow Cooking, 4 Sep 2015 | 1401 vizualizari

 

Trebuia sa incerc maiestria Crock Pot-ului si cu o placinta si am inceput cu o placinta sarata, cu carne si amestec de legume.
Mi-a placut ce a iesit, atat aluatul cat si umplutura.
Deci inca un plus pentru acest minunat ajutor in bucatarie - Slow Cooker Crock Pot.

 

INGREDIENTE

  • Aluat(pentru 2 placinte)
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata, amestec(vita + porc)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1 ou
  • 5-6 fire patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si legume la Slow Cooker Crock Pot:

Pregatim mai intai umplutura.


Curatam si tocam legumele, apoi le calim in uleiul incins(pe aragaz), pana se patrund bine.


Adaugam peste ele carnea tocata, pe care am asezonat-o cu sare si condimente.


Acoperim vasul si il lasam la foc incet spre mediu, amestecand din cand in cand ingredientele, pentru o preparare uniforma a carnii.


Cand carnea este bine patrunsa, stingem focul si punem amestecul de ingrediente intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime si sa se raceasca, apoi adaugam un ou si patrunjelul tocat si omogenizam bine amestecul.


Pentru aluat, amestecam faina cu garantul pentru aluaturi dospite, si turnam peste ele, treptat, laptele cald in care am dizolvat sarea si zaharul.


Framantam un aluat nu foarte tare, iar la final adaugam uleiul, turnandu-l in maini si pe masa de lucru, framantand aluatul pana inghite tot uleiul.


Lasam aluatul la odihnit 15 minute, apoi il impartim in doua.


Impartim si umplutura in doua.


O parte de aluat si o parte de umplutura le vom da la frigider pana se prepara prima placinta.


Intindem cea de-a doua parte de aluat pe masa de lucru, intr-o foaie subtire, asezam umplutura la un capat si pliem peste ea partea de aluat libera, apoi ii dam forma rotunda cat baza vasului si o crosetam frumos pe margini, pentru a nu iesi umplutura in timpul tratamentului termic.


Ungem vasul aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l cu putin ulei si asezam hartie de copt in el, apoi aldaugam placinta.


Asezam capacul deasupra, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare Low pentru 2 ore.


Fiind un aluat subtire nu va necesita timp indelungat de coacere.


Dupa o ora si 30 de minute, am ridicat capacul si am intors placinta invers in vas, pentru a se rumeni si deasupra.


Deci si de data aceasta Slow Cooker Crock Pot si-a indeplinit misiunea si chiar mi-a placut cum a iesit placinta mea cu carne.


Baietii mei au servit-o calda, cu ketchup, dar merge servita si alaturi de legume proaspete.


 

TIPS-URI

1

Anumite preparate, in special cele din aluat dospit, merg intoarse de pe o parte pe alta, pentru o rumenire uniforma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si legume la Slow Cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

14.09.2015, 19:37

Harnica fata esti draga mea!!! Arata grozav!

merisor 1

14.09.2015, 20:32

Pup, Ina!
Multumesc frumos!

merisor 1

14.09.2015, 20:33

Ruxy drag si delicat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatita la 140 de grade